Elnöki köszöntő

Szeretettel köszöntöm

a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének honlapjának minden Kedves látogatóját.

A világháló nyújtotta lehetőség nagyon jó eszköz, hogy céljainkról, erőfeszítéseinkről informáljuk mindazokat, akik ebben a szférában dolgoznak.

Szeretnénk bemutatni Önnek Szövetségünket:

A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége 2000-ben Békéscsabán alakult, dr. Rigó János professzor alapításával, aki azóta tiszteletbeli elnöke a szervezetnek.

A Szövetség célja: a magyar közétkeztetés színvonalának emelése, az élelmezésvezetők szakmai összefogása, munkájuk támogatása, a szakma érdekvédelmének képviselete. Tagságunkat az egészségügyben, a szociális ágazatban, oktatásban és a kiszervezett vendéglátásban dolgozó szakemberek teszik ki. Működésüket a tagdíjak, illetve a támogatók által befizetett összegek biztosítják. Jelenleg 417 fő tagjaink létszáma.                                                                                                                                                                                                                                       

A Szövetség feladata: a közétkeztetésben résztvevők egészséges táplálkozásának segítése, az egészséges táplálkozásra nevelés, közreműködés a lakosság egészségi állapotának javításában, a betegségek megelőzésében, a közétkeztetés, mint szakmai ágazat helyének, szerepének, szakmai súlyának megteremtése, tagjai részére az ország különböző régióiban oktatások, képzések, ismeretterjesztő szakmai fórumok szervezése, az élelmezésvezetőket érintő aktuális szakmai kérdések, problémák felvetése, megvitatása, részt vesz a népegészségügyi programban, elősegíti a helyes táplálkozás tudományos alapjainak népszerűsítését bölcsődés kortól az idős korig, közreműködés a Népegészségügyi program megvalósításában, szakmai vizsgákhoz vizsgabizottsági tagokat delegál.                                                                                                                                                             

Szövetség tagjai lehetnek: azok az élelmezésvezetők, élelmezéssel, élelmiszer-termeléssel, gyártással, kereskedelemmel foglalkozó szakemberek, akik azonosulni tudnak céljainkkal, segítik munkánkat és így a közétkeztetés színvonalának emelését.

A KÖZSZÖV hivatalosan elismert érdek-képviseleti szerv. Tagja a Magyar Vendéglátó Szövetségnek, együttműködik a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével, az ÉTREND-el. Évente részt veszünk az „OKÉS” Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny szervezésében, zsűrijében, valamint a KÖZSZÖV külön díja is évente kiosztásra kerül.

Céljaink megvalósítása érdekében, az ország különböző régióiban tartunk továbbképzéseket. A rendezvényeken a szakma jeles képviselőit kérjük fel szakmánkat érintő előadások megtartására, az aktuális jogszabályok ismertetésére. Kerekasztal beszélgetés keretében tagjaink problémáikat elmondhatják, a felmerülő kérdésekre az illetékes hatóságok szakemberei válaszolnak. Célunk, hogy szövetségünk új tagokkal bővüljön, akik aktívan közreműködnek munkánkban.

Programjainkon lehetőséget biztosítunk a helyi élelmiszer-beszállítók bemutatkozására, termékeik megismertetésére, kóstolására, ezzel segítve az élelmezésvezetők és a helyi beszállítók munkáját.           

Az elnökségi tagokkal együtt azon munkálkodunk, hogy a közétkeztetés minősége, megítélése jelentősen javuljon. Ennek érdekében számítunk az Önök segítségére is. Kérjük, keressen minket észrevételeivel, javaslatával, mondja el véleményét, ossza meg velünk tapasztalatait. Tanácsait szívesen vesszük és köszönettel fogadjuk.

Örömünkre szolgál, hogy meglátogatta honlapunkat.

                                                                                      

Szívélyes üdvözlettel

Rózsás Anikó

KÖZSZÖV Elnök