Hírek

2018. február 12.
„ ILYEN MENZÁT SZERETNÉK” A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek számára „Ilyen menzát szeretnék” címmel. Olyan alkotásokat várunk, amelyeken a gyerekek képzeletük szabad szárnyalásával megálmodják azokat az éttermi körülményeket (pl.: bútorzat, teríték, ismeretterjesztési eszközök, tálalás, étterem elrendezése, stb.) melyek között szívesen fogyasztanák el ebédjüket.

2017. február 3.
2017. január 1-től módosításra került az Emberi Erőforrások Minisztériumának 37/2014 (IV.30.)rendelete (továbbiakban Rendelet), de a Rendelet által elérni kívánt cél, - mely a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokat tartalmazza és a társadalom egészségügyi állapotának javítására való törekvés jegyében fogalmazódott meg - nem változott.

2016. október 13.
A KÖZSZÖV 2016. szeptember 21-én Pécsen a Apácai Nevelési és Általános Müvelődési Központ rendezvénytermében tartotta regionális szakmai konferenciáját

2016. szeptember 14.
A KÖZSZÖV az élelmezésvezető képzés megszűnése után azonnal jelezte, hogy a szakmai utánpótlás így nem biztosítható. Több éve tartó szakmai egyeztetésen is felvette ezt a problémát.

2016. július 26.
Az év első felében a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) több szakmai szervezettel közösen számos egyeztetésen vett részt az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben (OÉTI). A megbeszélések kiemelt célja az volt, hogy a 2015. szeptemberében életbe lépett közétkeztetési rendelet szerint készülő ételek amellett hogy egészségesek, ízletesek is legyenek.

2016. május 9.
Április 30-án, életének 90. évében, elhunyt Prof. Dr. Rigó János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

2016. március 21.
A KÖZSZÖV 2016. március 9-én, Veszprémben a Hotel Magiszter rendezvénytermében tartotta regionális szakmai konferenciáját.

2016. március 21.
Mit is jelent a Scoville-skála és miért is csíp a chili, no meg miért is szeretjük ezt a fajta erősséget? Mit főztek az OKÉS-döntő és a Bocuse d'Or hazai legjobbjai? Mitől vált olyan sikeressé az északi konyha?

2016. február 29.
A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t, amely „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), valamint a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szervezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával. A verseny célja, a hagyományos ízek megőrzése mellett a tradicionális ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása. A csapatok előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló, felnőtteknek szánt menü elkészítésével és tálalásával versenyeztek.

2016. február 17.
A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t, amely „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában kerül megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), valamint a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szervezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával.