Újra élelmezésvezető szakképzés

2016. szeptember 14.
A KÖZSZÖV az élelmezésvezető képzés megszűnése után azonnal jelezte, hogy a szakmai utánpótlás így nem biztosítható. Több éve tartó szakmai egyeztetésen is felvette ezt a problémát.

Az emberi erőforrások minisztere 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelete a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, jogszabály szerinti személyi feltételekben, élelmezésvezető szakképesítéssel rendelkezők foglalkoztathatóak a közétkeztetésben. Az élelmezésvezető irányítja, vezeti a közétkeztetési üzemet. Az élelmezés irányítása során a kollégákkal (dietetikus, diétás szakács) a közös feladatokat megbeszéli, munkafeladatokat, az áruforgalmi feladatokat irányítja, minőségbiztosítási előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Elvégzi és felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzésért és a dokumentumok tartalmáért. Folyamatosan képes követni a jogszabályi változásokat és a továbbképzési lehetőségeket.

Örömmel értesítem, hogy a szakmai egyeztetés után az élelmezésvezető képzés visszakerült az OKJ képzések közé. A vonatkozó SZVK program kiadása után elkezdődhet a képzés. Az előzetes hírek szerint csak tanfolyami képzés keretében folyhat az oktatás, már új modulokkal, új feltételekkel.

Az OKTÁV Zrt-vel történő egyeztetés során a kellő számú jelentkező esetén megindítjuk a képzést még 2016 szeptemberében. Az igazolt KÖZSZÖV tagok a meghirdetett tagdíjból kedvezményt kapnak.

A képzés részleteiről szóló tájékoztató itt letölthető!

Kérem a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva az alábbi elérhetőségek valamelyikére szíveskedjenek visszaküldeni szeptember 28-ig!
Cím: Rózsás Anikó Közszöv elnök, 9700 Szombathely, Simon István út 1
Fax 94/510-005 e-mail: info [kukac] kozszov [pont] hu