• +36-30 257-8454
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prof. Dr. Rigó János
Prof. Dr. Rigó JánosTiszteletbeli örökös elnök
Prof. Dr. Rigó JánosTiszteletbeli örökös elnök
1926. június 18-án született Jászberényben. Felismerte a dietetika óriási jelentőségét, 1972-től az ő érdeme a dietetikusok főiskolai képzésének bevezetése. A KÖZSZÖV megalakításának egyik ötletgazdája. Munkásságáért 2005-ben kapta meg a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, Jászberény díszpolgára lett 2006-ban. Életének 90. évében hunyt el, számos szakkönyv és publikáció fűződik nevéhez.
Rózsás Anikó
Rózsás Anikó Elnök
Rózsás Anikó Elnök
2012- ben választottak meg a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) elnökének. A tisztséget azóta is változatlan lelkesedéssel, fáradhatatlanul a szakma iránt érzett nagy tisztelettel és teherbírással végzem. A megbízást azért is vállaltam el, hogy segítsem a közétkeztetés színvonalának emelését, a szakma presztízsének helyreállítását.
Borókné Tömösváry Lilla
Borókné Tömösváry LillaAlelnök
Borókné Tömösváry LillaAlelnök
Pályámat dietetikusként kezdtem, majd 20 évig élelmezési osztályvezetőként dolgoztam. A kórházi élelmezések funkcionális privatizációja kapcsán kerültem egy multinacionális nagyvállalathoz, ahol eleinte a kórházi élelmezési üzemeket felügyeltem, majd iskolai, óvodai, és a munkahelyi étkeztetési területtel is megismerkedtem.
Páger Zsolt
Páger ZsoltAlelnök
Páger ZsoltAlelnök
2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetemen élelmiszertechnológus mérnökként minőségbiztosító és termékfejlesztő szakirányon, majd minőségügyi szakmérnök másoddiplomáját 2007-ben szerezte meg a Budapesti Műszaki Főiskolán. Minőségügyi rendszermenedzser, ISO 9001 / ISO 22000 vezető auditor. Magyarország piacvezető közétkeztető vállalatának üzletfejlesztési igazgatója.
Zoltai Anna
Zoltai AnnaTag
Zoltai AnnaTag
43 éves hatósági munkám során számtalan élelmiszer eredetű megbetegedés kivizsgálásában, adatainak elemzésében, és élelmiszerbiztonsági szabályozások előkészítésében vettem részt. Az utóbbi 12 évben a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályát vezettem, ahol kidolgoztuk és bevezettük a támogató, fejlesztő módszerre épülő „Minőségvezérelt Közétkeztetés Programot”.
Boros Attila
Boros AttilaTag
Boros AttilaTag
Boros Attila, a Prizma csoport Étkeztetési üzletág igazgatója. Munkámhoz tartozik a Junior Zrt irányítása, amely főleg közétkeztetéssel foglalkozik és a PQS B&I szektor étkeztetési üzletágának vezetés. Közel hat éve látom el ezt a feladatot. Társadalmi munkában segítem a KÖZSZÖV működését.
Végh Tamás
Végh TamásTag
Végh TamásTag
Fiatal szakács kora óta a közétkeztetésben tevékenykedik. Korábban versenyzőként, a megújult OKÉS óta pedig alapító szervezőként vesz részt az országos közétkeztetőknek rendezett szakácsversenyeken. Mesterszakácsként számos egyéb verseny meghívottjaként is rendszeresen zsűrizik szerte az országban, és határainkon túl egyaránt.
Némedi József
Némedi JózsefMesterszakács
Némedi JózsefMesterszakács
1984-ben végeztem az Ecseri úti (mai Gundel) iskolában. A Pannónia V.V. Szállodájában kezdtem dolgozni, majd itt lettem chef. Dolgoztam magán vendéglátásban, majd Ausztriában, egy elegáns kastélyban is. Hazatérésem után közétkeztetésben helyezkedtem el, és ebben a szegmensben dolgozom 1992 óta. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mesterszakácsa, és a Gasztronómiáért érdemérem birtokosa vagyok.
Ambrus György
Ambrus GyörgyMesterszakács
Ambrus GyörgyMesterszakács
Ambrus György 1984–1991 között a gyulai Aranykereszt Vendéglő főszakácsaként dolgozott, 1991–2001-ig a Kétegyházi Szakmunkásképző Intézet konyhavezetője volt, majd 2001–2011 között a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hivatásos állományú konyhavezetője lett. A szakács mestervizsgát 2005-ben tette le, és ugyanabban az évben lett szakoktatója a Harruckern János Közoktatási Intézménynek is.

Elnöki köszöntő

Kedves Látogató!

Aki evett már életében menzán, pontosan tudja, mennyire fontos az ott elfogyasztott ételek minősége. Az ízek, az illatok, a tálalás, a környezet tisztasága és még számos tényező, mind befolyásolja a megítélésünket.

A médiától hangos világunkban nagyon sokszor látunk, hallunk étellel, étkezéssel kapcsolatos képeket, reklámokat. Nem véletlenül, hiszen az evés alapvető energia forrásunk. Ma már presztízsnek számít ismerni a gyorséttermeket, vagy a különböző egzotikus étkezési lehetőségeket. Kevés reklám szól viszont a csoportos étkezdékről, menzákról.

A közétkeztetés megismertetését, annak magas szintre emelését, dr. Rigó János professzor hívta életre, az ezredforduló évében.

Szövetségünk a hazai közétkeztetés színvonalának emelését tűzte ki célul, ezen felül fontosnak tartjuk az élelmezésvezetők munkájának támogatását, érdekvédelmük képviseletét is. Számos versenyen, konferencián és szakmai napon foglalkozunk a közétkeztetés minőségének javításával, az egészséges ételek bemutatásával. 

Tagjaink közé azokat az élelmezésvezetőket, és kapcsolódó területen dolgozó szakembereket várjuk, akik képesek azonosulni céljainkkal, és elkötelezettek a közétkeztetés színvonalának emelése mellett.

Céljaink megvalósításához elengedhetetlen a megfelelő tudású szakemberek képzése. Rendezvényeinken a legkiválóbb szaktekintélyek tartanak előadásokat, a kerekasztal beszélgetések során pedig bárki elmondhatja problémáit, melyre az illetékes hatóságok képviselői válaszolnak.

Az egészséges, minőségi táplálkozás mindannyiunk érdeke, éppen ezért a KÖZSZÖV hiszi és vallja a francia gasztronómus híres mondatát, miszerint:

„A nemzetek sorsa attól függ, hogyan étkeznek” (Brillat-Savarin)

Üdvözlettel:

Rózsás Anió

KÖZSZÖV Elnök

Közszöv © 2018. minden jog fenntartva! Készítette: Kaposi Balázs