• +36-30 257-8454
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
OKÉS 2014

OKÉS 2014

A Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) 2014-ben már negyedik alkalommal hirdette meg az OKÉS közétkeztetési szakácsversenyt, melynek döntő megmérettetésére 2014. november 29-én a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában, Budapesten került sor.

Kora reggeltől edény zörgéstől volt hangos a konyha a negyedik alkalommal megrendezett OKÉS szakácsverseny döntőjén. Az idei téma: "Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében" ezen belül pedig, újításként két kategóriában indulhattak a versenyzők:

  • Napi 3 fogásos menü (előállítási költség nettó 420 Ft / adag) – A kategória
  • Rendezvény 3 fogásos menü (előállítási költség nettó 520 Ft / adag) – B kategória

A menüket idén először a szakmai zsűri mellett társadalmi zsűri is értékelte, melynek tagjai többek között Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár voltak. A napi háromfogásos menü, "A" kategóriában 11 település, a rendezvény háromfogásos menü, "B" kategóriában 9 település csapata indult, akiknek előre meghatározott alapanyagkosarakból kellett idényjellegű zöldségeket, gyümölcsöket, és hús- és halféléket felhasználni.

A napi menü kategóriában pedig a Sodexo Magyarország Kft., míg a rendezvénymenü kategóriában Kehidakustány csapata nyerte el az aranyérmet. Ezüstérmet nyert a rendezvénymenü kategóriában Dencs Nagyközség Önkormányzatának csapata, a napi menük között pedig a PQS International Hungary Kft. A harmadik helyen a Sodexo Magyarország Kft. csapata és a Kölyök Kft. végzett.

Nébih új, mozgó élelmiszer-érzékszervi vizsgáló állomás
 
A rendezvényen a Nébih új, mozgó élelmiszer-érzékszervi vizsgáló állomását is bemutatták. A laborállomás Európában egyedülálló módon lehetővé teszi az érzékszervi vizsgálatot közvetlenül az ellenőrzött konyhán.

 


Közszöv © 2018. minden jog fenntartva! Készítette: Kaposi Balázs