• +36-30 257-8454
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hungast Pécs

Hungast Pécs
Berényi Máté Gábor, szakács
Rigó Norbert, szakács

Előétel:

Harcsa tatár, salátával, marinált eperrel, zabropogóssal

Hungast PecsK1

   Nyersanyag    Mennyiség (10 adagra)     Mennyiségi egység 
   afrikai harcsa    0,5    kg
   friss ruccola    0,125    kg
   bébi spenót    0,125    kg
   eper    0,2    kg
   hónapos retek    0,1    kg
   tojás sárgája    0,3    db
   zabpehely    0,15    kg
   petrezselyem zöld    0,02    kg
   só    0,005    kg.
   színes bors    0,0005    kg
   szerecsendió    0,005    kg
   Pannónia sajt    0,08    kg
   balzsamecet    0,01    l
   kakukkfű    0,004    kg
   étolaj    0,005    l
   kristálycukor    0,005    kg
   kapor    0,004    kg
   görög joghurt    0,2    l
   capri bogyó    0,001    kg
   csemege uborka    0,05    kg
   metélő hagyma    0,02    kg
   citrom    0,1    kg

Elkészítés:

A zabpelyhet összekeverjük, tojássárgájával, liszttel, reszelt sajttal. Sót és szerecsendiót adunk hozzá. Formázva tepsibe helyezzük, 180°C-­ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

Balzsamecettel, cukorral, sóval, friss kakukkfűvel, jóízű marinádot készítünk, melyben pácoljuk tálalásig a darabolt epret és a retket.

Görög joghurtot összekeverjük frissen vágott kaporral, friss citromlével és kevés sóval ízesítjük.

Afrikai harcsát sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben megsütjük. Ha ki hűlt, feldaraboljuk.

Az apróra vágott csemege uborkát, metélő hagymát, petrezselyemzöldet, capri bogyót, valamint friss citromlevet adunk hozzá és jól összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

 A bébispenót levelet és a ruccolát megmossuk, tálalásig hűtjük. Tálaláskor a marinádba mártjuk.

A megfőzött étel 100 g-jának tápanyag-értékei laboratóriumi mérés alapján​
 egy adag étel súlya (g/adag)   energia (kcal/kJ)   fehérje (g)   zsír (g)   szénhidrát (g)   Na (mg)   Ca (mg) 
148,4 127/534 10 5,1 10,3 414 109

Allergének: hal, tej, tojás

Főétel:

Gyömbéres sült csirke szárny töltött burgonyatallérokkal, pirított mediterrán zöldségekkel

Hungast PecsK2

   Nyersanyag    Mennyiség (10 adagra)      Mennyiségi egység  
   csirke szárny    20    db
   gyömbér    0,04    kg
   méz    0,05    kg
   fokhagyma    0,05    kg
   vörös hagyma    0,25    kg
   kápia paprika    0,3    kg
   zöld paprika    0,1    kg
   paradicsom    0,15    kg
   füstölt szalonna    0,03    kg
   bazsalikom    0,005    kg
   vaj    0,03    kg
   só    0,01    kg
   egész bors    0,05    kg
   őrölt bors    0,05    kg
   magos mustár    0,5    kg
   zöld spárga    0,3    kg
   sárgarépa    0,2    kg
   cukkini    0,3    kg
   burgonya    0,7    kg
   liszt    0,2    kg
   tojás    1    db
   étolaj    2    l
   citrom    1    db

Elkészítés:

A szárnyakat két részre szétszedjük. Jó ízű alaplevet főzünk a szárny végéből és a két csontos részből. Ha megfőtt a szárny, a középrészt kicsontozzuk, és lemixeljük egy kevés alaplével. Mézet és mustárt adunk hozzá.

 A burgonyát héjában megfőzzük, majd áttörjük. Tojást, lisztet, sót adunk hozzá, és jól összedolgozzuk. Pihentetés után vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle. Két korongot egymásra rakunk, melybe csirke szárny krémet töltünk. Sütőben megsütjük.

A megtisztított csirke szárnyat sóval, gyömbérrel, fokhagymával, és mézzel összekeverjük, majd pácolódni hagyjuk. Sütőben alacsony hőfokon megsütjük. Cukkinit, sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk, a spárgának a fej részét használjuk fel. Felhevített vajban, kevés sóval és citromlével megpirítjuk.

A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján, meg pi rítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darabolt paprikákat, legvégül a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és friss bazsalikomot adunk hozzá.

Amikor elkészült lemixeljük, és szűrőn átpasszírozzuk.

A megfőzött étel 100 g-jának tápanyag-értékei laboratóriumi mérés alapján​
 egy adag étel súlya (g/adag)   energia (kcal/kJ)   fehérje (g)   zsír (g)   szénhidrát (g)   Na (mg)   Ca (mg) 
235  165/691 13,4 6,2 13,8 323 63

Allergének: tej, mustár, glutén, tojás

Desszert:

Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal

Hungast PecsK3

   Nyersanyag    Mennyiség (10 adagra)      Mennyiségi egység  
   fehércsokoládé    0,2    kg
   étcsokoládé    0,2    kg
   vanília rúd    1    db
   tejszín    0,3    l
   zeller    0,25    kg
   cukor    0,3    kg
   tojásfehérje    2    db
   vaj    0,02    kg
   liszt    0,06    kg
   friss menta    0,01    kg
   erdei gyümölcs    0,2    kg
   keményítő    0,02    kg

Elkészítés:

A zellert aprítjuk, majd puhára pároljuk, és leturmixoljuk. A fehér csokoládét vízgőz felet megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zellerpürét, valamint a fél vanília rúd magját.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a szobahőmérsékletű zelleres fehér csokoládéhoz. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a formákat ki kenjük vele. A megdermedt étcsokoládés formába betöltjük az előbb készített krémet. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és a vaníliát. Tepsibe teszünk egy teáskanálnyit a masszából, kört formázva, kb. 1-2 mm vékonyra simítjuk. 200°C­-ra elő melegített sütőben 4 percig sütjük. Sütőből kivéve még meleg állapotban formázzuk.

Az erdei gyümölcsöt rövid ideig hőkezeljük, cukrot, menta levelet adunk hozzá, keményítővel sűrítjük, végül passzírozzuk.

A megfőzött étel 100 g-jának tápanyag-értékei laboratóriumi mérés alapján​
 egy adag étel súlya (g/adag)   energia (kcal/kJ)   fehérje (g)   zsír (g)   szénhidrát (g)   Na (mg)   Ca (mg) 
59,9 367/1543 3,5 25,6 31,6 109 56

Allergének: glutén, tej, tojás, zeller

Közszöv © 2018. minden jog fenntartva! Készítette: Kaposi Balázs