• +36-30 257-8454
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Zalagast Dunaújváros

Zalagast Dunaújváros
Pulai Józsefné, szakács
Vinis Krisztiánné, szakács

Előétel:

Balzsamecetes zöldsaláta diós pestóval, sült paprikás afrikai harcsa tekerccsel, rákszirommal

Előétel

   Nyersanyag    mennyiség (15 adagra)    mennyiségi egység
   Árpagyöngy    0,15    kg
   Dióbél    0,10    kg
   Afrikai harcsa    0,80    kg
   Rák szirom    0,05    kg
   Étolaj    0,10    l
   Citrom    1    db
   Só    0,06    kg
   Fekete bors, őrölt    0,03    kg
   Friss bazsalikom    1    cs.
   Újhagyma    0,10    kg
   Retek    0,10    kg
   Sárgarépa    0,10    kg
   Rukkola    0,10    kg
   Balzsamecet    0,10    l
   Sárga pritamin paprika    0,10    kg
   Piros kápia paprika    0,10    kg
   Petrezselyem zöld    1    cs.
   Friss rozmaring szál    0,20    cs.
   Oliva olaj    0,10    l

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt puhára főzzük.

A kápia paprikát 250 ⁰C sütőben megsütjük és a héját még melegen lehúzzuk.

Vékony szeletekre vágott afrikai harcsát sóval, borssal fűszerezzük, a sült kápia paprika szelettel feltekerjük. Hústű segítségével rögzítjük, és forró olajon friss rozmaringgal megsütjük. Tálaláskor citromlével meglocsoljuk.

Megmosott, friss zöldségeket feldaraboljuk.

Diós pestót készítünk pirított darált dióból, olivaolajból, bazsalikomból és petrezselyem zöldből.

Rákszirmot forró olajban kisütjük.

Tálaláskor a salátát hosszában a tányérra halmozzuk, megszórjuk a hideg árpagyönggyel, összetört rákchipsszel. Tetejére helyezzük a haltekercset, meglocsoljuk a balzsamecettel és a pestóval. Hűtve tálaljuk.

 240 KCAL

Allergének: hal, glutén, diófélék, rákfélék

Főétel:

Dunapentelei joghurtos csirkemell, parajos knédlivel, vajas céklával, zeller pürével

Főétel

   Nyersanyag    mennyiség (15 adagra)    mennyiségi egység
   Csirkemell    1,35    kg
   Kurkuma, őrölt    0,003    kg
   Gyömbér, őrölt    0,003    kg
   Kömény, őrölt    0,003    kg
   Kardamom, őrölt    0,003    kg
   Fehérbors, őrölt    0,003    kg
   Natúr joghurt    0,40    l
   Vöröshagyma    0,15    kg
   Citrom    1    db
   Bébi spenót    0,30    kg
   Tej    0,10    l
   Liszt    0,50    kg
   Fokhagyma    0,009    kg
   Élesztő    0,045    kg
   Só    0,027    kg
   Fekete bors, őrölt    0,006    kg
   Vaj    0,20    kg
   Kristálycukor    0,015    kg
   Cékla    0,40    kg
   Zeller gumó    0,50    kg
   Tojás    3    db
   Étolaj    0,10    l
   Római kömény    0,003    kg
   Zsemle    2    db
   Tejszín    0,15    l

Elkészítés:

Natúr joghurtot beízesítjük kurkumával, gyömbérrel, köménnyel, kardamommal, reszelt vöröshagymával, fehérborssal, sóval, citromlével. A csirkemell szeleteket belehelyezzük a joghurtos pácba és 10-12 óráig hűtőben tartjuk.

Pácolás után a csirkemell szeleteket sütőbe helyezve 180 ⁰C-on, 20-25 percig sütjük. Legvégén fűszermorzsával megszórjuk.

Knédli elkészítéséhez a friss parajt vajon, sóval, borssal, fokhagymával lepirítjuk, majd turmixoljuk. Az élesztőt tejben felfuttatjuk. Tálban elkészítjük a lisztet, a turmixolt parajt, sót, tojássárgáját, olajat, felfuttatott élesztőt és vízet. Kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük. Alufóliát olajjal megkenjük és rudakat formálunk a tésztából. Beletekerjük, alufólia két végét becsavarjuk. Sütőben 20-25 percig gőzöljük.

A céklát héjában félpuhára főzzük, majd kockákra vágjuk. Vajon 1-2 percig pirítjuk, római köménnyel, sóval ízesítjük. Zellerpüréhez a zellert vajon megpároljuk, sóval, fehérborssal ízesítjük, majd le turmixoljuk. Ha szükséges átpasszírozzuk, kevés tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor a felszeletelt csirkemellet tányérra rendezzük. Megszórjuk a fűszer morzsával. A knédliből háromszögeket vágunk, és a hús mellé helyezzük. Közé szórjuk a párolt céklát, és a zeller pürét.

 650 KCAL

Allergének: glutén, tej, tojás, szójabab, zeller

Desszert:

Kókuszos fehér csokis- paszternákos rizskehely, szamóca öntettel

Desszert

   Nyersanyag    mennyiség (15 adagra)    mennyiségi egység
   Rizs    0,15    kg
   Kókusztej    0,60    l
   Vaníliás cukor    0,10    kg
   Só    0,003    kg
   Paszternák    0,30    kg
   Fehércsokoládé    0,15    kg
   Vaj    0,06    kg
   Szamóca    0,45    kg
   Lime    1    db
   Citrom    1    db
   Tejszín    0,30    kg
   Mentalevél    0,1    cs

Elkészítés:

Kókusztejjel tejberizst készítünk. Teszünk bele sót, cukrot, vanília rúd kikapart magját, kezeletlen lime reszelt héjával ízesítjük. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.

Elkészítjük az első krémet. Paszternákot megtisztítjuk, kockára vágjuk, vajon lepirítjuk, majd turmixoljuk. Kikeverjük gőz fölött felolvasztott fehér csokoládéval, vaníliával.

Elkészítjük a második krémet. Érett szamócát darabokra vágunk, citromlével, kristálycukorral ízesítjük és felfőzzük.

Tejszínt habbá verjük. Egyik felével a tejberizs lazítjuk.

Kehely aljára töltjük a fehér csokis paszternák krémet. Majd a kókuszos, tejszínes tejberizs következik, utolsó réteg a szamóca öntet. Tetejét a maradék tejszínnel (habrózsával), szamócával és mentalevéllel díszítjük. 

220 KCAL

Allergének: glutén, tej, diófélék, földimogyoró, zeller

Közszöv © 2018. minden jog fenntartva! Készítette: Kaposi Balázs