Elnökségünk

Elnökségünk tagjai elismert szakemberek, akik a képzettségük, gyakorlati tapasztalatuk és munkájuk okán széles szakmai és szakértői összefogást reprezentálnak.

Zoltai Anna

Elnök

Közegészségügyi-járványügyi felügyelő, élelmiszer-biztonsági szakmérnök. 43 éves hatósági munkája során számtalan élelmiszer eredetű megbetegedés kivizsgálásában, adatainak elemzésében, és élelmiszer-biztonsági szabályozásokban vett részt. 12 évig a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályát vezette, közben kidolgozták és bevezették a támogató, fejlesztő módszerre épülő „Minőségvezérelt Közétkeztetés Programot”. Mindig kiemelt figyelmet fordított a dolgozók és a fiatalok képzésére, az ismeretterjesztésre. Oktat a cukrász mesterképzésben, és vendég előadóként több felsőoktatási intézményben. Vezeti a vendéglátás és étkeztetés „Jó Higiéniai Gyakorlat”-ot (GHP) kidolgozó munkacsoportot, és 2013-tól részt vesz a Közétkeztetési Szakácsversenyek (KÖSZ) szervezésében. Jelenleg egyéni vállalkozóként élelmiszer-biztonsági tanácsadóként dolgozik, és örömmel vesz részt a közétkeztetés, az étkezési kultúra fejlesztésében, a minőségi élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretek terjesztésében. Munkájáért Pro Hygiéne díj, Pest megye Közigazgatásáért és MGSZH elnöki oklevelek, Magyar Köztársasági Ezüstérdemkereszt, Kentaur emlékszobor, Közétkeztetési Nívódíj és Gasztronómiáért Érdemérem elismerésekben részesült. 2019-ben választották be a KÖZSZÖV elnökségébe, azóta szerkeszti a KÖZSZÖV Hírlevelet és szervezi az online konferenciákat. 2021-ben választották meg a Szövetség elnökének.

Rózsás Anikó

ÁLTALÁNOS ALElnök

Gyakorló közétkeztető, dolgozott élelmezésvezetőként, végzett diétás szakács, élelmezésvezető, és dietetikus diplomája van. Jelenleg egy étkeztető cég területi vezetője, ennek során egy régió étkeztetéséért felel. 2012- ben választották meg a KÖZSZÖV elnökének. A tisztséget változatlan lelkesedéssel, fáradhatatlanul a szakma iránt érzett nagy tisztelettel és teherbírással látta el 2021-ig, jelenleg a Szövetség általános alelnökeként áll helyt. A megbízást azért vállalta el, hogy segítse a közétkeztetés színvonalának emelését, a szakma presztízsének helyreállítását. Elnöksége alatt a KÖZSZÖV elismert szakmai szervezetté vált, taglétszáma 700 fölé emelkedett.

Munkájában törekszik arra, hogy népszerűsítse a korszerű, egészséges táplálkozást, miközben őrködik a magyar konyha hagyományainak megőrzésén. Alapítóként vesz részt a közétkeztetés szakácsverseny szervezésében és értékelésében.

2001-ben megnyerte a Közétkeztetők I. Országos Szakácsversenyét, 2004-ben a Nemzetközi Gasztronómiai verseny ezüstérmese lett. 2018-ban Gasztronómiáért érdemérmet kapott.

Dávid-Dobos Zsófia

Táplálkozás-egészségügyért és dietetikáért felelős alelnök

Okleveles dietetikus, jelenleg tanul a táplálkozás tudományi mesterdiploma megszerzéséért. Pályafutását 2007-ben kezdte kórházi dietetikusként, élelmezésvezető helyettesként. 2010-től dolgozik Magyarország piacvezető közétkeztető vállalatánál, kezdetben dietetikus-élelmezésvezető, majd területvezető munkakörben. Ennek során számtalan szakmáján túli, közétkeztetésben hasznos tudást és tapasztalatot szerzett. 2017-től  a cégcsoport vezető dietetikusa. A konvencionális közétkeztetésen túl, kiemelten foglalkozik a speciális táplálkozási igényű fogyasztók biztonságos, változatos kiszolgálásával, mely feladat az étlaptervezéstől egészen az ételfejlesztésig terjed, miközben összefogja és segíti a cégcsoportnál dolgozó dietetikusok napi munkáját. Az OGYÉI által életre hívott Élelmezési Munkacsoportban aktívan képviseli Szövetségünket. 2021-ben került az elnökségbe, ahol a képzettségének és gyakorlati tudásának megfelelő szakterület alelnöke lett.

Némedi József

Szakácsversenyért és továbbképzésért felelős alelnök

1984-ben végzett az Ecseri úti (mai Gundel) iskolában. A Pannónia V.V. Szállodájában kezdett dolgozni, majd itt lett chef. Dolgozott magán vendéglátásban, és Ausztriában, egy elegáns kastélyban is. Hazatérése után a közétkeztetésben helyezkedett el, és ebben a szegmensben dolgozik 1992 óta. Jelenleg egy felnőtt étkeztető vállalat minőségirányítási vezetője. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mesterszakácsa, és a Gasztronómiáért érdemérem birtokosa. Számtalan hazai, és külföldi versenyen ért el dobogós helyezéseket, arany érmet. A Közétkeztetők Országos Szakácsversenyének (KÖSZ) ötletgazdája, életre hívója, szakmai vezetője, irányítója, a verseny motorja. 2020-ban a közétkeztetés szakmai színvonalának emelése érdekében végzett munkájáért Áder János köztársasági elnök Magyar arany érdemkereszttel tüntette ki. 2021-től a Szövetség alelnökeként irányítja a KÖSZ-t.

Páger Zsolt

Kommunikációért és kapcsolatokért felelős alelnök

2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetemen élelmiszertechnológus mérnökként minőségbiztosító és termékfejlesztő szakirányon, majd minőségügyi szakmérnök másoddiplomáját 2007-ben szerezte meg a Budapesti Műszaki Főiskolán.

Minőségügyi rendszermenedzser, ISO 9001 / ISO 22000 vezető auditor. Magyarország piacvezető közétkeztető vállalatának üzletfejlesztési igazgatója. Munkájához tartozik a szervezet szabályozóinak kialakítása, a szolgáltatásminőség, élelmiszer-biztonság, szakmai, jogszabályi megfelelőség felügyelete. Elkötelezett a gyermekétkeztetés reputációjának fejlesztése iránt, melyhez meglátása szerint a minőségszemlélet és a megfelelő kommunikáció egyaránt elengedhetetlen.

Riczu Tünde

Elnökégi tag

Ambrus György

elnökségi tag

Mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) szakács alelnöke. Három Mesterlevél tulajdonosa (Szakácsmester, Mesterszakács, Közétkeztetési szakácsmester). Kezdetben a gyulai Aranykereszt Vendéglő főszakácsaként dolgozott, majd a Kétegyházi Szakmunkásképző Intézet konyhavezetője volt, később a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hivatásos állományú konyhavezetője lett. A szakács mestervizsgát 2005-ben tette le, és ugyanabban az évben lett szakoktatója a Harruckern János Közoktatási Intézménynek is. Az Erfurtban rendezett Szakács–Cukrász Olimpián 2008-ban egyéni aranyérmet szerzett, egy évvel később pedig a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bizottsága által adományozott mesterszakács kinevezés tulajdonosa lett.2009 Harruckern János emlék plakett kiemelkedő oktatói munkájáért.2009 Békés Megye Gasztronómiáért kitüntető díj.2009 Mesterszakácsi cím. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mester bizottságától 2010-ben zsűri plakettet kapott, ugyancsak 2010-ben Luxemburgban a Szakács-Cukrász Világbajnokságon csapatban lett ezüstérmes. 2012-ben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács válogatottjának csapatkapitánya, majd 2014-ben ugyanennek a csapatnak a managere.2014-ben a szakács szakma magyarországi legrangosabb elismerésének számító Venesz József-díjat is átvehette.2015-ben Gyula Város Polgármestere sikeres Gyulai címmel tüntette ki. 2016- ban a Békés Megyei Culinary Team Csapat kapitánya ként Gyulaváros Gasztronómiája ért díjban részesül.2016- ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség “A Gasztronómia Nagykövete” címmel tünteti ki. 2017- ben lett a KÖSZÖV elnökségi tagja, mandátumát 2021-ben megerősítették.2018- ban az Év Gasztronómusa. 2020- ban Közétkeztetési Szakácsmester mesterlevelet kapott és  az első Fehér Asztal Lovagrend tagja lett. Jelenleg a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának élelmezési osztályvezetője, a Gyulakonyha Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Kovács Pál

Elnökségi Tag

Jogász, szakjogász és közgazdász diplomával jelenleg egy vidéki termelőüzem kontrolling és szolgáltatási igazgatója. Közétkeztetési tapasztalatait Hódmezővásárhelyen szerezte a városi étkeztető ügyvezetőjeként, később a város pénzügyi és szolgáltatási igazgatójaként. Nagy rálátása van az önkormányzati gazdálkodások lehetőségeire és korlátjaira. Tapasztalt egységes szakmai elvek meghatározása, szabályzatok felülvizsgálata terén. Gyakorlata van pénzügyi, HR terület irányításában, a kontrolling rendszer kialakításában, a számviteli feladatok felügyeletében, pénzügyi műveletek tervezésében, koordinálásában, riportok, finanszírozás és likviditás biztosítása terén, üzleti terv összeállításában, elemzés, pénzügyi politika kialakítása, stratégiaalkotás, finanszírozási döntéselőkészítés beszerzések lebonyolítása, önköltség-számítások készítése,  pénzügyi egyensúly folyamatos biztosítása, likviditási terv készítése, terv-tény követése, vállalati korrekció, likviditásmenedzsment területeken. 2021-ben választották a KÖZSZÖV elnökségébe, ezzel erősítve a Szövetség gazdálkodási területeteket érintő érdekérvényesítő munkáját.

 

Lugosi Richárd

elnökségi tag

Felsőfokú vendéglátó szakmenedzser. Üzletvezető és hentes végzettséggel munka közben tanulta meg a minőségirányítást, a közétkeztetés szervezést, és irányítását. 1998-tól különböző közétkeztetőknél és vendéglátóknál dolgozott területi vezető, operációs cégvezető, minőségbiztosítási vezető, termelési vezető, étterem vezető beosztásokban. Jelenleg egy meghatározó közétkeztető cég területi vezetője. Üzleti tervek, időszaki riportok, beszámolók, összefoglalók, javaslattervek készítése, új projektek tervezése, bonyolítása, új piacok indítása terén, dolgozók képzésében és munkájuk megszervezésében, irányításában tapasztalt. 2021-ben választották a KÖZSZÖV elnökségébe.

 

Végh Tamás

Elnökségi Tag

Egy nagy közétkeztető cég gasztronómiai igazgatója. Cégcsoportjánál felügyeli a közétkeztetésben az egészséges táplálkozás kritériumainak megfelelő ízletes és változatos fogások szolgáltatását. Munkájához tartozik a gyakorló szakácsok fejlesztése, trénerezése, receptek kidolgozása, új alapanyagok és technológiák tesztelése, étlapok tervezése is. Fiatal szakács kora óta a közétkeztetésben tevékenykedik. Korábban versenyzőként szerepelt közétkeztetési versenyeken, a megújult közétkeztetési szakversenyeken pedig alapító szervezőként vesz részt. Mesterszakácsként számos egyéb verseny meghívottjaként rendszeresen zsűrizik szerte az országban, és határainkon túl egyaránt. Szívügye a minőség a közétkeztetésben, ennek érdekében számos újítást vezetett be a gyakorlatban. Szívesen használja úgy a modern ételkészítési technológiákat mint a térségben újnak számító alapanyagokat.

Felügyelő bizottság

Tenkes Erzsébet

Bodnár László

Ibolya Máté

A KÖZSZÖV célja a közétkeztetésben...

– a közétkeztetők, élelmezésvezetők szakmai összefogása, szakmai érdekvédelmének biztosítása,

– a magyar közétkeztetés szakmai színvonalának folyamatos emelése és magas szakmai színvonalának megtartása,

– közreműködés az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító és egészségügyi rehabilitációs közhasznú tevékenység keretein belül a helyes és gyógyító jellegű egészséges táplálkozás tudományos és gyakorlati szakmai alapjainak megteremtésében és továbbfejlesztésében,

– a közétkeztetés, mint szakmai ágazat helyének, szerepének tisztázása, szakmai súlyának megteremtése, a többi, különösen a közétkeztetés által kiszolgált szakmai ágazatok között, és azokkal együttműködve,

– tagjaink számára oktatás, képzés, továbbképzés, ismeretterjesztés biztosítása,

– a helyes táplálkozás tudományos alapjainak ismeretterjesztése, oktatása, a helyes táplálkozásra nevelés, a helyes táplálkozás proponálása,

– az étkezési kultúra fejlesztése,

– a közétkeztetés tudományos alapjain nyugvó egészség-megőrzési program kimunkálása, illetve ilyen egészség-megőrzési programokban való közreműködés.

Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Alapszabály

Legyen Ön is támogatónk!

Számunkra fontos a minőség és az élelmiszer-biztonság. Szövetségünk a támogatóit megválasztja, és szakmai értékek alapján felvállalja.Támogatóink:

Együttműködő partnereink

Scroll to Top
Scroll to Top