Előadó: Dr. Sréterné Dr. Lancz Zsuzsanna lesz, aki a Nébih Mikrobiológiai Nemzeti Referencia Laboratóriumának vezetője, az élelmiszer-mikrobiológia legelismertebb szakértője. Rálátása van a hazai forgalomba került élelmiszerek mikrobiológiai monitoring és az ételmérgezések, ételfertőzések kivizsgálása kapcsán végzett laboratóriumi eredményekre, az azokból levonható következtetésekre, az ételfertőzést okozó hibás konyhatechnológiákra. Előadásában kitér két, napjainkban leggyakoribb ételmérgezést/ételfertőzést okozó mikróba, a Salmonella és a B.cereus ismertetésére, az általuk kiváltott közétkeztetési események kialakulásának okaira és megelőzésükre.
A konferencia a Zoom rendszer használatával zajlik: a jelentkezéskor megadott e-mail címre néhány nappal, a konferencia előtt megküldött link segítségével. Kezelése egyszerű, de természetesen kérdés esetén segítünk. Egyelőre személyes, szóbeli kérdés feltevésére nincs lehetőség, viszont a csetfalon az előadás és konzultáció alatt azonnal lehet írásban kérdezni, amit konzultáció keretében, Zoltai Anna moderálásával megválaszolunk, az e-mail címünkre előzetesen megküldött kérdésekkel együtt.
A konferencia Szövetségünk tagja számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezési határidő: 2021. február 5.
Facebook
Email