Közétkeztetés, hírek, információk, jogszabály és rendelet változások
Svédasztalos gyermekétkeztetés és vidéki étterem kapta a Fenntarthatósági Díjat
A Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány idén újból meghirdette az innovatív turisztikai projekteket elismerő Fenntarthatósági Díj pályázatot. A legkiemelkedőbbek idén is a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálán vehették át elismerésüket. A 2024-ben debütált díj célja, hogy elismerje és a szélesebb közönséggel is megismertesse azokat a személyeket, akik a fenntarthatóságot sikeresen építették be
Közétkeztető is bekerült a Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös fenntarthatósági pályázatának döntőjébe
36 pályázó közül a szakmai zsűri 5 pályaművet juttatott tovább a Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös fenntarthatósági pályázatának döntőjébe. Közülük kerül majd ki a két kategória szakmai nyertese, és a közönségdíjas is. Köztük van a Svédasztalos szolgáltatás bevezetése a gyermekétkeztetésbe Magyarországon pályázat, melynek projektfelelőse Páger Zsolt a KÖZSZÖV alelnöke. A Fenntarthatósági Díj célja,
FIGYELEM! Megjelent a 2025-2026-os KÖSZ verseny kiírása
A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában A megmérettetésre 2025. április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal immár három kategóriában. A verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés.Jelentős szakmai támogatottság és összefogás mellett, immár tizedik alkalommal rendezzük meg a KÖSZ-t a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti
Bio élelmiszer a közétkeztetésben? AKI – Webinárium a közétkeztetés és a bio élelmiszertermelés összekapcsolhatóságáról.
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a hazai közétkeztetési ágazat és az ökológiai gazdálkodás kapcsolatával foglalkozó webináriumára. A esemény célja, hogy a közétkeztetési és az ökológiai ágazatok szereplői között párbeszéd induljon az ökológiai termékek ismertségét, beszerezhetőségét, és bekapcsolhatóságát övező információ, tudás és tapasztalat hiány csökkentésére, jó gyakorlatok megosztására, valamint beavatkozási pontok azonosítására.
2024. év utolsó elnökségi ülése
December 10-én, ünnepélyes keretek között, kellemes hangulatban megtartottuk az idei utolsó KÖZSZÖV elnökségi ülést. Számba vettük az év során történteket, megállapítva, hogy szakmai sikerekben és feladatokban 2024-ben is bővelkedtünk, de már terveztük is a 2025-ös évet. Jövőre sem változtatunk a céljainkon. Meghirdetjük a szakácsversenyt, a KÖSZ 2025-2026-ot, melynek elődöntői ősszel lesznek, és áprilisban egy meglepetésekben
Lehet-e közös jövője a közétkeztetésnek és az ökológiai gazdálkodásnak Magyarországon?
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) országos felmérést végez azzal a céllal, hogy feltárja, hogyan növelhető az ökológiai gazdálkodásból származó (bio) élelmiszerek aránya a közétkeztetésben. A felmérés elsősorban közétkeztetési szereplők, iskolák, önkormányzatok, egészségügyi és szociális ellátó intézetek, valamint gazdálkodók véleményét keresi a közétkeztetési ágazat és az ökológiai gazdálkodás lehetséges közös jövőjével kapcsolatban. A felmérés egy nemzetközi összehasonlító
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) közleménye
Az egyik hazai hírportálon megjelent cikkben az Integritás Hatóság 2024. október 4-i közleményére hivatkozással tévesen és értelmezhetetlenül a közétkeztetési szektort helyezték fókuszba. A cikk szerint a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) vizsgálata túlárazásokat állapított meg. Miközben az ilyen visszaéléseket messzemenőkig elítéljük, a KÖZSZÖV felhívja a figyelmet arra, hogy a RSZTOP nem egyenlő a közétkeztetéssel,
Válaszolt az Agrárminisztérium az önellenőrzési rendelet módosítása kapcsán április 26-án írt levelünkre
Az Agrárminisztérium válaszolt a megkeresésünkre, ami az alábbi linken tekinthető meg: A válaszlevél az alábbiaktban olvasható:
METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA DÍJAT NYERT Dávid-Dobos Zsófia, a KÖZSZÖV alelnöke
METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat nyert Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető dietetikusa a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért. A METRO Fenntartható Gasztronómia Fórumra 2024. június 11-én került sor a METRO budaörsi Gasztroakadémiáján. A fórum fő témája ezúttal a fenntartható gasztronómiai fordulatnak hátteret adó társadalmi és gazdasági környezet
KÖSZ 2023-2024 Versenykiírás
Kedves Tagjaink, Támogatóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a KÖZSZÖV – NÉBIH – MNGSZ szervezésében immár kilencedszer meghirdetett Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) versenykiírása, amely az alábbi linken elérhető:https://kozszov.hu/wp-content/uploads/2023/02/versenykiiras_kosz_2023.pdf Első lépésként 2023. március 30-ig kell a versenyen való indulási szándékot jelezni.A nevezések benyújtásának határideje 2023. május 30. Reméljük, minél többen kedvet kapnak a megmérettetésre, tapasztalatcserére, közös munkára.Várjuk
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 December
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 Szeptember – Közétkeztetés aktuális problémái témában Kormányzati egyeztetésen vettünk. Ma van az élelmiszer-pazarlás elleni világnap.
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November – Közétkeztetés aktuális problémái, témái. A Koronavírus Ügyfélszolgálat válasza a KÖZSZÖV konyhai maszk viseléssel kapcsolatos kérdéseire.