A KÖZSZÖV is részt vett a fenntartható közétkeztetésben rejlő kihívások és lehetőségek szakpolitikai párbeszédben
A rendezvény bevezetőjében a KÖZSZÖV elnöke előadást tartott a közétkeztetés jelenlegi helyzetéről, a fejlesztendő kérdésekről. Ezt követően munkacsoportokban zajlott a párbeszéd, amelynek írásos összefoglalója az alábbi: A munka tovább folytatódik, és arról folyamatosan beszámolunk.
Fehérjebevitellel útban a növényi alapú táplálkozás felé
A magyar felnőtt lakosság több, mint kétharmada, míg a magyar gyerekek közel negyede túlsúlyos vagy elhízott. A felnőttekre jellemző táplálkozási problémák már gyermekkorban is fellelhetők. Általánosságban elmondható, hogy alacsony zöldség-, gyümölcs-, és teljes értékű gabonafogyasztás, valamint alacsony rostbevitel mellett, túlzott só, zsír és telítettzsírsav-bevitel jellemzi a lakosság táplálkozását. A jelenlegi étkezési szokásainkon elengedhetetlen változtatni, hiszen
Gyermekek egészséges életmódra nevelésének lehetőségei
A gyermekkori elhízás előfordulása egyre növekvő tendenciát mutat világszerte, amelynek számos negatív hatása van a gyerekek fizikai, szociális és pszichológia jóllétére. Továbbá előrejelzője a felnőttkori elhízásnak és számos nem fertőző betegség kialakulásának kockázatát is növelheti. A felnőttekre jellemző táplálkozási problémák már gyermekkorban is megjelennek. A Nestlé gyerekek körében végzett kutatásából kiderült, hogy minden negyedik magyar
MDOSZ – Táplálkozási Akadémia Hírlevél 2023. október – Édesítőszerekről a legfrissebb ajánlások tükrében
A Táplálkozási Akadémia hírlevél célja, hogy az újságírók számára hiteles információt nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint…
Nagy siker volt a Fenntartható közétkeztetés című KÖZSZÖV konferencia 2023.október 4.-én
A Szombathelyen, impozáns környezetben, az Arborétumban megtartott régiós konferencia több, mint 80 hallgatója értékes gondolatokkal és ismeretekkel gazdagodott. A konferenciát Dr. László Győző Szombathely város alpolgármestere köszöntötte, aki alapos tanúbizonyságát adta annak, hogy naprakész a közétkeztetés és a fenntarthatóság kérdéseiben. A témaválasztás korszerű, az elhangzottak pedig előremutatók és elgondolkodtatók voltak. A hallgatóság kérdései, a szünetekben
Táplálkozás-egészségügyi minősítések 2022-es tapasztaltai
Szövetégünk levélben kereste meg a Nemzeti Népegészségügyi Központot, a 2022-ben indult táplálkozás-egészségügyi minősítések tapasztalatai kapcsán.
KÖZSZÖV meghívó online előadásra 2023.03.01.
Kedves Tagjaink, Támogatóink!2023.03.01-jén, szerdán 10:30 órai kezdettel online előadást rendezünk „Fenntartható közétkeztetés I. – Svédasztalos menza Magyarországon” témában.Az esemény RÉSZLETES LEÍRÁSA ide kattintva megtekinthető. A részvétel KÖZSZÖV tagok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.A JELENTKEZÉSI LAPOT ide kattintva töltheti ki. Szeretettel várjuk Önöket az izgalmasnak ígérkező webináriumon. Üdvözlettel:Páger Zsoltalelnök
KÖSZ 2023-2024 Versenykiírás
Kedves Tagjaink, Támogatóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a KÖZSZÖV – NÉBIH – MNGSZ szervezésében immár kilencedszer meghirdetett Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) versenykiírása, amely az alábbi linken elérhető:https://kozszov.hu/wp-content/uploads/2023/02/versenykiiras_kosz_2023.pdf Első lépésként 2023. március 30-ig kell a versenyen való indulási szándékot jelezni.A nevezések benyújtásának határideje 2023. május 30. Reméljük, minél többen kedvet kapnak a megmérettetésre, tapasztalatcserére, közös munkára.Várjuk
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 December
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 Szeptember – Közétkeztetés aktuális problémái témában Kormányzati egyeztetésen vettünk. Ma van az élelmiszer-pazarlás elleni világnap.
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November – Közétkeztetés aktuális problémái, témái. A Koronavírus Ügyfélszolgálat válasza a KÖZSZÖV konyhai maszk viseléssel kapcsolatos kérdéseire.