- Elődöntő 2021- május-június
A selejtezőben kapott pontokhoz a helyszínen elért pontok hozzáadódnak.
Az elődöntő értékelési szempontjai: Szakszerű Elkészítés:
Helyes, szakszerű elkészítési technológia, a mai modern konyhaművészetnek megfelelően
0 – 10 pont Tisztaság:
Munka közbeni higiénia (személy, környezet, élelmiszer, technológia) takarékos, elkerülhető pazarlás
0 – 15 pont Íz,harmónia:
Az ételek íze, az ételsor összhatása, komplett íz-világa, a hagyomány és újszerűség megjelenése
0 – 25 pont
Tálalás/ Felszolgálás:
Korrekt fogyasztó tájékoztatás, időben pontos, ízléses, tiszta tálalás, mesterséges díszítőanyagok nélkül, amely nem időrabló, és a közétkeztetésben is kivitelezhető .
0 – 10 pont
Elődöntőben elérhető: 60 pont.
Az első két fordulóban elért pontszámok alapján az első 15 csapat jut tovább. Az első 9 a döntőbe, 10-15 a második fordulóba.
- Elődöntő 2021- szeptember
A selejtezőben kapott pontokhoz a helyszínen elért pontok hozzáadódnak. Az I. elődöntő pontszámai törlődnek, csak a selejtezőből hozott pontok számítanak
Az elődöntő értékelési szempontjai: Szakszerű Elkészítés:
Helyes, szakszerű elkészítési technológia, a mai modern konyhaművészetnek megfelelően
0 – 10 pont Tisztaság:
Munka közbeni higiénia (személy, környezet, élelmiszer, technológia) takarékos, elkerülhető pazarlás
0 – 15 pont Íz,harmónia:
Az ételek íze, az ételsor összhatása, komplett íz-világa, a hagyomány és újszerűség megjelenése
0 – 25 pont
Tálalás/ Felszolgálás:
Korrekt fogyasztó tájékoztatás, időben pontos, ízléses, tiszta tálalás, mesterséges díszítőanyagok nélkül, amely nem időrabló, és a közétkeztetésben is kivitelezhető .
0 – 10 pont
Elődöntőben elérhető: 60 pont.
A selejtező, és a II. elődöntő pontszámai összeadódnak, és az első 3 csapat kerül döntőbe.
- Elődöntő 2021. október-december
Elkészítés:
A nevezésben szereplő étel készült el, minden elemében felismerhetően, és hasonlóan került kitálalásra. 0 – 10 pont
Tálalás: Az élelmiszerbiztonsági szabályok betartásával kerül kitálalásra. A szokásos személyzeten túl nem igényel sokkal nagyobb létszámot. 0 – 10 pont
Íz: A kitálalt ételek íze, állaga. 0 – 10 pont
Az első három fordulóban maximálisan elérhető pontszám összesen: 130 pont.