A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szakmai együttműködési megállapodást írt alá

A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. egy agrárdigitalizációs program része, amely Rövid Ellátási Láncon keresztül garantálja a minőségbiztosított termékek fogyasztói asztalra kerülését. Ennek a digitális piactérnek a kereskedelmi platformja a Közért+, amely egyedülálló logisztikai hálózat kialakításával támogatja a hazai kistermelők és kisüzemek értékesítési lehetőségeinek bővülését, és nagyban hozzájárul a közétkeztetésre váró jövőbeli kihívások minimalizálásában.

A KÖZSZÖV (Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) célja a közétkeztetők, élelmezésvezetők szakmai összefogása, szakmai érdekvédelmének biztosítása, a magyar közétkeztetés szakmai színvonalának folyamatos emelése és magas szakmai színvonalának megtartása. Továbbá fontos szerepet tölt be az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés továbbfejlesztésében, a helyes táplálkozás és étkezési kultúra fejlesztésében, valamint a közétkeztetés tudományos alapjain nyugvó egészség-megőrzési program kimunkálásában, illetve ilyen egészség-megőrzési programokban való közreműködésben.

A Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. kutatásai során szintén kiemelten kezeli a fenti irányokat, elmondható, hogy a szervezetek céljai közösek. Ennek köszönhetően a mai napon a közös szakmai munkát újabb szintre emelve a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szakmai együttműködési megállapodást írt alá.

Az együttműködés kitér a:

  • hazai mezőgazdasági termékek értékesítését támogató, valamint az agráriumban keletkezett hulladékok újrahasznosítását segítő, digitális alapú elosztó és értékesítési sharing economy módszerek fejlesztésére, a kereskedelmi láncok rövidítésére, illetve ezen célok elérését segítő ajánlások kidolgozására, támogatására, valamint.
  • a 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet a közétkeztetés tárgyú közbeszerzések tekintetében alkalmazandó eljárások sajátos szabályairól című rendelettel kapcsolatos közös tevékenységről.

A közös célok megvalósításával a két szervezet együtt javítaná a ma Magyarországon körülbelül 1,2-1,5 millió ember egészséges, friss, helyi élelmiszerrel történő ellátását, akiket a közétkeztetés szolgál ki, ezáltal össztársadalmi szinten is javítva az általános egészségügyi helyzetet Magyarországon.

együttműködési megállapodás aláírása
Az aláírás pillanata (Budapest, 2020.09.03.)
Facebook
Email
Scroll to Top
Scroll to Top