A fenntartható közétkeztetés jegyében a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség rendezésében zajlott az Országos Közétkeztetői Szakácsverseny döntője Budapesten.
Elekes Beáta élelmezésvezető volt a csapat irányítója
Forrás: TEOL
A verseny fő célja a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntarthatóság támogatása, valamint iránymutatás a közétkeztetés fejlesztéséhez. Minden alkalommal egy fő téma köré szervezik a megmérettetés alap feladatát, 2023-ban a húsmentes ételekre fókuszáltak.
A négy fős csapatok feladata egy három fogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt négy óra alatt.
A Balassa János Kórház élelmezési osztályának Balassa Teamje idén már harmadik alkalommal állt rajthoz a nívós, 17 csapatos, elődöntős mezőnyben és ötödikként jutott tovább a döntőbe, melyen márciusban nem csupán közönségi különdíjat és rengeteg más ajándékot is kaptak, de arany fokozatú minősítéssel zárták a versenyt.
A csapat vezetője, Elekes Beáta mesélt a döntő izgalmairól.