Bemutatkozik a Mirbest csoport

A Mirbest csoport élelmiszereket forgalmazó magyar cégek klasztere, mely tagvállalatainak száma a kezdeti 5-ről mára már 13-ra bővült. 2003-ban azzal a céllal alapították, hogy a csoport tagjai szervezetten és biztonságosan jussanak hozzá a szükséges árualapokhoz. Célunk, hogy a magyarországi gasztronómiai-, közétkeztetési- és kiskereskedelmi szektor legnagyobb piaci szereplőinek hosszútávon meghatározó, stabil, fő beszállítói és üzleti partnerei legyünk.

Minden tagcégünk élelmiszer nagykereskedelemmel foglalkozik és mindegyikük saját hűtőházzal, logisztikával és üzletkötői hálózattal rendelkezik. Amellett, hogy megfelelő és minőségi termékkínálatot biztosítunk, egyénre szabott szállítási feltételekkel vagyunk jelen az ország egész területén, illetve séfjeinknek köszönhetően gasztronómiai szaktanácsadással is segítjük a partnereink napi munkáját.

mirbest

Fő profilunk kezdetben a fagyasztott húsok, -zöldség és -gyümölcs termékek forgalmazása volt, de mára rendkívül széles választékkal elégítjük ki partnereink igényeit, a friss húsoktól, halaktól, tejtermékektől kezdve a szárazárun keresztül egészen a non-food termékekig. Ezen felül 3 kiváló minőségű saját márkánk kizárólagos forgalmazói vagyunk a hazai piacon: a Kukta, a Kedvenc Ízek és a Bovita termékcsaládoknak.

Tagvállalataink a központ, azaz a Mirbesz Kft. által beszerzett termékekkel az egész országot lefedik, ezért nagyon fontos, hogy az általunk beszerzett termékek megfeleljenek az élelmiszerbiztonsági és -minőségi követelményeknek egyaránt. Nagykereskedőként pedig a beszállítók és vevők igényét kell összhangba hozni. Ezt a minőségpolitikánkban így fogalmaztuk meg:

Megrendelőinkkel tartós, kölcsönös előnyökön alapuló üzleti kapcsolatokat építünk ki, felmérjük a termékekkel és a szolgáltatással szemben támasztott újabb minőségi igényeket, és ennek eredményeit beépítjük fejlesztő tevékenységünkbe. Beszállítóinkkal tartós, megbízható, hosszútávú kapcsolatokra törekszünk, melyet beszállítói szerződésekkel és lekötésekkel biztosítunk.

A fentieknek megfelelően az élelmiszer-biztonságot a HACCP-nek megfelelően kiépített rendszerünkkel biztosítjuk. Ma már a világtrendnek megfelelően úgy ítéljük meg, hogy ezt bővíteni kell a TACCP és VACCP-vel mert ezek hármas egysége biztosít teljeskörű védelmet. A VACCP az élelmiszer csalásokat, a TACCP pedig az élelmiszerben tett szándékos károkozást segít kiszűrni.

Ezen kívül rendelkezünk ISO 9001:2015 tanúsítással is, melynek fontos fejezete a beszállítók kiválasztása és minősítése. Minden termékre rendelkezünk termékspecifikációval és évente kérünk egy labor vizsgálati eredményt is.

Az egyes termékeket megvizsgáljuk sebezhetőség szempontjából, vagyis megnézzük, hogy mennyire vannak kitéve az élelmiszer csalásnak. Ilyenkor vizsgáljuk:
– az élelmiszer csalás múltbeli előfordulását,
– a gazdasági tényezőket,
– és a hamisítás kivitelezhetőségét.
Valamint értékeljük a beszállítóinkat is az alábbi szempontok alapján:
– a beszállított termék kockázatértéke,
– a beszállító kockázatértéke.

Ez a kettő vizsgálat együtt adja a teljes kockázat értékét. Ennek alapján a beszállító és a termék kaphat egy alacsony-, közepes- vagy magas kockázatú besorolást. A beszerzőink pedig az értékelés alapján dönthetnek a termék és a beszállító kiválasztásáról.
A fenti minősítések kidolgozása és bevezetése már megtörtént. Jelenleg a finomhangolása zajlik. A rendszer folyamatos működtetése garanciát nyújt a vevőinknek, hogy biztonságos és minőségi terméket vásároljanak a Mirbest csoport tagjaitól.

Facebook
Email

Támogatóink:

Scroll to Top
Scroll to Top