Drasztikus drágulás jön szeptembertől az óvodai és iskolai menzákon

A gazdasági környezet és az infláció miatt szeptembertől 30 százalék körüli áremelkedés várható a közétkeztetésben is. Erről Zoltai Anna, a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) elnöke beszélt a Reggeliben.

Még a koronavírus-járvány sem állította olyan komoly kihívás elé a közétkeztetési szektort, mint a mostani inflációs helyzet. Az üzemi konyhákat az élelmiszer-, a rezsi- és az üzemanyag-drágulás is extrém módon megterheli.

Az előző tanévben egy iskolai ebéd térítési díja 280-300 forint közötti összegtől 1100 forintig terjedő összegben meghatározható volt

– mondta Zoltai Anna a Reggeliben, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az összegben csupán a nyersanyagár van benne.

A tavaszi számítások alapján a szakemberek már akkor 30,2 száalékos drágulásra számítottak a közétkeztetésben. A bér-, a rezsi- és a nyersanyagköltségek azonban azóta is folyamatosan nőnek, ezért ennél nagyobb is lehet a drágulás mértéke – tette hozzá Zoltai Anna.

Forrás: https://rtl.hu/reggeli/2022/08/19/drasztikus-dragulas-johet-szeptembertol-ovodai-iskolai-menza-kozetkeztetes-gazdasag?fbclid=IwAR0HrVJcTdMSNq3CHFDGOeLFi7PEY_d-2sK65O-WdkPleFM90ls_XR1y6qo

Scroll to Top
Scroll to Top