Egy hónappal később rendezik meg a Bocuse d’Or európai válogatóját

Tegnap több nyitott kérdésben is döntés született a Bocuse d’Or kapcsán.

Az egész világot sújtó egészségügyi válság miatt a Bocuse d’Or Nemzetközi Szervezet Bizottsága (IOC) meghozott néhány döntést, hogy a 2021 januárjában megrendezendő lyoni Bocuse d’Or a lehető legbiztonságosabban és legfelelőségteljesebben zajlódhasson le. Épp ezért az amerikai, valamint az ázsiai-csendes-óceáni válogatókat lefújta, és ezekből a térségekből a Jerome Bocuse vezette Válogató Zsűri döntötte el, mely országok jutnak be a döntőbe. A döntést a 2018-ban lezajlott kontinentális versenyek alapján hozták meg. Ugyancsak nem került megrendezésre a Copa Maya, azaz a Coupe du Monde de la Pâtisserie dél-amerikai válogatója, az itteni továbbjutókról a Pierre Hermé vezette zsűri döntött.

A Bocuse d’Or döntőjére az Egyesült Államok, Kanada, Argentína, Brazília és Chile, valamint Japán, Thaiföld, Dél-Korea, Szingapúr és Ausztrália jutott tovább, a Coupe du Monde de la Pâtisserie-re pedig Chile, Argentína és Mexikó.

Minket is érintő bejelentés, hogy a Bocuse d’Or európai válogatóját Október 15-16-ra halasztották, a helyszín természetesen maradt Tallinn.

Az afrikai válogató Marrakesh-ben kerül majd megrendezésre Október 24-25-én.

A lyoni döntő a szokásos módon a SIRHA keretein belül lesz jövőre is, 2021. január 26-27-én.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top
Scroll to Top