2023.02.01.
A két szakmai szervezet, a KÖZSZÖV és az ÉHT megállapodott abban, hogy a hazai közétkeztetés minősége és biztonsága érdekében a közétkeztetésben dolgozók szakmai képzése, szakmai támogatása és tájékoztatása, szakmai érdekképviselete, a közétkeztetés színvonalának növelése, az étkezési kultúra fejlesztése, a rövid és biztonságos ellátási lánc fenntartása, a gyakorlatra épülő kutatások és tudományos eredmények hasznosítása, a közétkeztetésben dolgozók társadalmi megbecsültsége közös tevékenységi pontokat jelentenek tevékenységükben. Mindezek elősegítése érdekében szakmai együttműködésre léptek. A közös feladatokból kiemelkedik a már évek óta megvalósuló közétkeztetési szakácsverseny a „KÖSZ” szervezése és folyamatos megújítása, a mögötte megvalósuló képzés, fejlesztés és ismeretterjesztés, a hazai hagyományokhoz köthető étkezési szokások, kultúra megismertetése.
Az együttműködési megállapodást a két szervezet elnöke, Dr. Oravecz Márton és Zoltai Anna ma írta alá.