Immár kilencedszer! Megjelent a KÖSZ 2023-2024. versenykiírás

A KÖZSZÖV, a Nébih és a MNGSZ közös szervezésben meghirdeti a IX. Közétkeztetési Szakácsversenyt, a KÖSZ 2023-2024-et közétkeztetésben dolgozóknak, a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) támogatásával a FENNTARTHATÓ KÖZÉTKEZTETÉS jegyében.

A verseny fővédnökei: dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Oravecz Márton a Nébih elnöke,

szakmai védnökei: Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke, az Élelmiszer-higiénikus Társaság alelnöke, szakmai vezetője Némedi József, a KÖZSZÖV alelnöke, a MNGSZ közétkeztetési szekció vezetője. A versenyt szakmailag támogató szervezetek: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Élelmiszer-higiénikusok Társasága, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, Pannon Gasztronómiai Akadémia, Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége.

A verseny céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntartható közétkeztetés támogatása, iránymutatás a közétkeztetés fejlesztéséhez, a heti egy húsmentes nap kampány megismertetése, régi, mellőzött alapanyagok és receptek népszerűsítése, az étkezési kultúra fejlesztése, a hazai friss alapanyagok felhasználásának bemutatása.

A versenyen a 4 fős csapatoknak egy 3 fogásos húsmentes, felnőtt menüt kell elkészíteni, 4 óra alatt, nettó 850 Ft/ fő nyersanyagköltségből.

A versenyzők az indulási szándékukat 2023. március 30-ig írhatják meg a szakacsverseny@kozszov.hu e-mail-címre, ahonnan megkapják a nevezéshez szükséges dokumentumokat és a szakmai támogatást. A nevezést május 30-ig kell megküldeni. A 3 fordulós verseny elődöntői október-novemberben lesznek, döntője 2024. március 5-6-án, a Sirha Budapest keretében.
További információk a szervezők honlapján: kozszov.hu, nebih.hu, mngsz.hu

Scroll to Top
Scroll to Top