Az „Út a cél” mottó jegyében zajló verseny újabb szakasza zárult le. Neves mentorok felkészítése után következik az élőmunkával járó elődöntő, október 9-10 és 16-án, a Budaörsi Metro Gasztro Akadémián.
A selejtezőkből 28, 4-4 fős versenyző csapat jutott az elődöntőkbe, az ország különböző pontjairól.
A versenyzőknek 3 fogásos, valamely magyar tájegység hagyományos, de modernizált, farsangi ételsorát kell 3 óra alatt elkészíteni. A felnőtteknek szánt, komplettált 3 fogásos ebédet nettó 650 Ft/ adag nyersanyagköltségből kellett a csapatoknak kigazdálkodni.
A versenyt a KÖSZSZÖV szervezi a NÉBIh és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség partnerségével, számos szakmai szervezet támogatása mellett.
A verseny fővédnökei Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Tuzson Bence államtitkár és Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Szakmai védnökei Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse ‘d Or Akadémia elnöke és Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke, az Élelmiszer-higiénius Társaság alelnöke.
A rangos szakmai zsűri a konyhai munkát, tálalást és az ételek élvezeti értékét bírálja. A legjobb 12 csapat továbbjut a döntőbe, amely 2022 márciusban a SIRHA Budapest Kiállítás keretében kerül megrendezésre. A zsűribe minden induló csapat delegált zsűritagot, de részt vesz benne Vombreg Frigyes, Wolf András, Bernáth József, Harmath Csaba, és még sokan, mások.
A versenyek nyitottak, a fejlődni, tanulni vágyó érdeklődőket szertettel várjuk. Első tálalás 10 órakor, azt követően 15 percenként zajlik.
A versenykiírás ITT érhető el.
A versenyről a facebook oldalunkon folyamatosan tudósítunk.