Közétkeztetés, hírek, információk, jogszabály és rendelet változások
KÖZSZÖV FENNÁLLÁSÁNAK 25 ÉVES ÉVFORDULÓJA
Szeretettel meghívjuk a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő két napos konferenciára. Az esemény részletes programja itt megtekinthető. A részvétel a KÖZSZÖV tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre a férőhelyek számának függvényében van lehetőség.
Indul az ivóvíz fogyasztást népszerűsítő 15. HAPPY-hét
Rekordkísérlettel ünnepli az NNGYK a 15. vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hetet. A gyermekkori túlsúly és elhízás megakadályozásának egyik kulcsa a megfelelő folyadékbevitel. A nap folyamán elfogyasztott folyadék mennyisége és minősége amellett, hogy hatással van a fiatalok fejlődésére, az iskolai teljesítményt is befolyásolhatja. Többek között erre hívja fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) HAPPY-hét
2025. januári KÖZSZÖV webiárium felvétele
Napjainkra kialakult gyakorlatunktól eltérve, a téma iránti érdeklődés miatt az előadó, Dr. Némedi Erzsébet hozzájárulásával a webináriumon elhangzott előadásról felvételt készítettünk, ami az alábbi linken megtekinthető. Szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét arra, hogy a jövőben sem szándékozzuk az eredeti gyakorlatunkat megváltoztatni, ez egy egyszeri, kivételes alkalom. Zoltai Anna elnök
Svédasztalos gyermekétkeztetés és vidéki étterem kapta a Fenntarthatósági Díjat
A Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány idén újból meghirdette az innovatív turisztikai projekteket elismerő Fenntarthatósági Díj pályázatot. A legkiemelkedőbbek idén is a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálán vehették át elismerésüket. A 2024-ben debütált díj célja, hogy elismerje és a szélesebb közönséggel is megismertesse azokat a személyeket, akik a fenntarthatóságot sikeresen építették be
Közétkeztető is bekerült a Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös fenntarthatósági pályázatának döntőjébe
36 pályázó közül a szakmai zsűri 5 pályaművet juttatott tovább a Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közös fenntarthatósági pályázatának döntőjébe. Közülük kerül majd ki a két kategória szakmai nyertese, és a közönségdíjas is. Köztük van a Svédasztalos szolgáltatás bevezetése a gyermekétkeztetésbe Magyarországon pályázat, melynek projektfelelőse Páger Zsolt a KÖZSZÖV alelnöke. A Fenntarthatósági Díj célja,
FIGYELEM! Megjelent a 2025-2026-os KÖSZ verseny kiírása
A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában A megmérettetésre 2025. április 30-ig lehet jelentkezni, ezúttal immár három kategóriában. A verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés.Jelentős szakmai támogatottság és összefogás mellett, immár tizedik alkalommal rendezzük meg a KÖSZ-t a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti
Bio élelmiszer a közétkeztetésben? AKI – Webinárium a közétkeztetés és a bio élelmiszertermelés összekapcsolhatóságáról.
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a hazai közétkeztetési ágazat és az ökológiai gazdálkodás kapcsolatával foglalkozó webináriumára. A esemény célja, hogy a közétkeztetési és az ökológiai ágazatok szereplői között párbeszéd induljon az ökológiai termékek ismertségét, beszerezhetőségét, és bekapcsolhatóságát övező információ, tudás és tapasztalat hiány csökkentésére, jó gyakorlatok megosztására, valamint beavatkozási pontok azonosítására.
2024. év utolsó elnökségi ülése
December 10-én, ünnepélyes keretek között, kellemes hangulatban megtartottuk az idei utolsó KÖZSZÖV elnökségi ülést. Számba vettük az év során történteket, megállapítva, hogy szakmai sikerekben és feladatokban 2024-ben is bővelkedtünk, de már terveztük is a 2025-ös évet. Jövőre sem változtatunk a céljainkon. Meghirdetjük a szakácsversenyt, a KÖSZ 2025-2026-ot, melynek elődöntői ősszel lesznek, és áprilisban egy meglepetésekben
KÖSZ 2023-2024 Versenykiírás
Kedves Tagjaink, Támogatóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a KÖZSZÖV – NÉBIH – MNGSZ szervezésében immár kilencedszer meghirdetett Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) versenykiírása, amely az alábbi linken elérhető:https://kozszov.hu/wp-content/uploads/2023/02/versenykiiras_kosz_2023.pdf Első lépésként 2023. március 30-ig kell a versenyen való indulási szándékot jelezni.A nevezések benyújtásának határideje 2023. május 30. Reméljük, minél többen kedvet kapnak a megmérettetésre, tapasztalatcserére, közös munkára.Várjuk
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 December
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 Szeptember – Közétkeztetés aktuális problémái témában Kormányzati egyeztetésen vettünk. Ma van az élelmiszer-pazarlás elleni világnap.
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November
KÖZSZÖV Hírlevél 2020 November – Közétkeztetés aktuális problémái, témái. A Koronavírus Ügyfélszolgálat válasza a KÖZSZÖV konyhai maszk viseléssel kapcsolatos kérdéseire.