KÖZSZÖV - Országos szakmai nap összefoglalója, Budapest

31aug.Egész naposKÖZSZÖV - Országos szakmai nap összefoglalója, Budapest

esemény részletei

A KÖZSZÖV 2019. május 15-én a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban tartott Országos Szakmai Konferenciát.

Zoltai Anna a KÖZSZÖV vezetőségi tagja, mint moderátor megnyitja „Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége” szakmai konferenciát, üdvözli a résztvevőket, és Dr. Nagy István agrárminiszterminiszter úr nevében jelenlévő Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár urat felkéri köszöntőjének megtartására.

Zsigó Róbert államtitkár Úr köszöntőjében elmondta, hogy a közétkeztetés több, mint 2 millió ember életminőségét befolyásolja, tehát lényeges, hogy mit teszünk a tányérra, és fontos, hogy a jó minőségű hazai alapanyagokat használjuk. Ezért is üdvözlendő ez a szakmai konferencia. 2015-ben a Nébih aktív szerepet vállalt, megkezdődött a „Minőségvezérelt közétkeztetési” program, amely a közétkeztetés javítását tűzte ki célul. 2015-től képzett auditorok végzik a főző és tálalókonyhák minősítését, összesen 4600 főző-, és 3600 tálalókonyhai audit történt. Elkészült az „Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához” második, átdolgozott kiadása, mely segíti az élelmezésvezetők munkáját. Lényeges, hogy a közétkeztetők a kistermelők által termelt, megbízható nyersanyagokat is használják. Öröm, hogy az elmúlt években csökkent a közétkeztetésben bekövetkező élelmiszer eredetű megbetegedések száma. Elengedhetetlen a szemlélet formálás, ezt szolgálja a NÉBIH által is támogatott szakácsverseny, amely hozzájárul a közétkeztetés minőségének népszerűsítéséhez, javításához. Még sok közös együttműködésre van szükség ahhoz, hogy évről évre jobb legyen a közétkeztetés. Eredményes tanácskozást kívánt a résztvevőknek.

Tovább olvas

Idő

2020-08-31 Egész napos(GMT+01:00)

Helyszín

Lurdy Ház - Rendezvényközpont

Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, 1097

Other Events

Get Directions

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to Top
Scroll to Top