A jövő évi beszállítások tervezése, szerződések előkészítése kapcsán újra előtérbe került, a 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet, amely előírta a közbeszerzéssel szolgáltató közétkeztetőknek, hogy az alapanyagok értékben 2022-től legalább 60%-ban, 2023-tól pedig már legalább 80%-ban közétkeztetési rövid ellátási láncból származzanak. Annak megállapítása, hogy mi számít KREL terméknek nem egyszerű, ezért Szövetségünk még 2021-ben kezdeményezte az Agrárminisztériumnál egy útmutató kidolgozását. Az útmutató a Nébih honlapról és szövetségünk honlapjáról is letölthető.
MEGHÍVÓ Régiós Konferencia Szombathely
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)szeretettel meghívja a 2023. október 4-i KÖZSZÖV Régiós Konferenciára,melynek helyszíne
Szegényen vagyunk gazdagok – lehet-e fenntartható a pazarló közétkeztetés?
10 év alatt 30 %-kal nőtt a hazai húsfogyasztás. Ma napi 1,5 millió ember veszi