A jövő évi beszállítások tervezése, szerződések előkészítése kapcsán újra előtérbe került, a 676/2020. (XII. 28.) Korm. rendelet, amely előírta a közbeszerzéssel szolgáltató közétkeztetőknek, hogy az alapanyagok értékben 2022-től legalább 60%-ban, 2023-tól pedig már legalább 80%-ban közétkeztetési rövid ellátási láncból származzanak. Annak megállapítása, hogy mi számít KREL terméknek nem egyszerű, ezért Szövetségünk még 2021-ben kezdeményezte az Agrárminisztériumnál egy útmutató kidolgozását. Az útmutató a Nébih honlapról és szövetségünk honlapjáról is letölthető.
Bio élelmiszer a közétkeztetésben? AKI – Webinárium a közétkeztetés és a bio élelmiszertermelés összekapcsolhatóságáról.
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a hazai közétkeztetési ágazat és az
2024. év utolsó elnökségi ülése
December 10-én, ünnepélyes keretek között, kellemes hangulatban megtartottuk az idei utolsó KÖZSZÖV elnökségi ülést. Számba
Lehet-e közös jövője a közétkeztetésnek és az ökológiai gazdálkodásnak Magyarországon?
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) országos felmérést végez azzal a céllal, hogy feltárja, hogyan növelhető az