Ludaskása recept a közétkeztetésben Végh Tamástól

10 fő, Felnőtt korcsoport

– 1200g libacomb és szárny hús kockázva
– 500g pecsenye libamáj kockázva
– 800g rizs
– 150g vöröshagyma tisztítva
– 30g fokhagyma tisztítva
– 80g paradicsompüré
– 150g sárgarépa tisztítva
– 150g gyökér tisztítva
– 100g zöldborsó
– 100g gomba
– 60g petrezselyem zöld
– 20g friss gyömbér
– 1g majoránna
– 1,5g őrölt bors
– 80g libazsír
– csontokból készült jóízű alaplé

goose, water bird, fowl

A libazsírban elkezdjük pirítani a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk. Beletesszük a felkockázott libahúst, sózzuk, fűszerezzük, puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Közben hozzáadjuk az egyforma hasábokra vágott zöldségeket, meg a borsót és a kockázott gombát. Beleszórjuk a külön lepirított rizst, felöntjük 1,5l alaplével, felforraljuk, átkeverjük, majd 130 fokos sütőben 35 perc alatt készre pároljuk.
A libamájat lepirítjuk sóval és borssal, majd a kásához keverjük. Tépett petrezselyemmel díszítjük.

Tápértékek (g/adagban kifejezve)
Zsír: 43,05g
Telített zsír: 0,04g
Fehérje: 50,08g
Szénhidrát: 73,01g
Cukor: 2,33g
Só: 1,14g

Allergén: Glutén, Kéndioxid, Tej,Tojás,Zeller

További szakmai anyagok 

Facebook
Email
Scroll to Top
Scroll to Top