METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA DÍJAT NYERT Dávid-Dobos Zsófia, a KÖZSZÖV alelnöke

METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat nyert Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető dietetikusa a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért.

A METRO Fenntartható Gasztronómia Fórumra 2024. június 11-én került sor a METRO budaörsi Gasztroakadémiáján. A fórum fő témája ezúttal a fenntartható gasztronómiai fordulatnak hátteret adó társadalmi és gazdasági környezet volt, kiemelt tekintettel az eltérő generációs elvárásoknak való megfelelés jelentette kihívásokra.

Az idén már harmadik alkalommal (2022-ben volt az első) odaítélt díjat javaslat, felterjesztés alapján ítélik oda 3 kategóriában:

  •         személy
  •         szervezet
  •         vendéglátóhely

Az idén Zsófi az alábbi indoklással kapta meg a díjat:

Olyan személynek ítélték oda a díjat, akinek tudása egészségesebb, kiegyensúlyozottabb iskolai menzákban és közétkeztetési fogásokban kamatozik. A díjazott elkötelezetten munkálkodott a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, munkájuk „láthatóságának” javításáért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért. Az ő munkájának is köszönhető, hogy ma léteznek olyan receptek, fogások, amelyek táplálkozási szempontból is megfelelnek a követelményeknek és a gyermekek is elfogadják őket. Díjazottunk nagyon sokat tesz a szemléletformálásért az ágazatban és a szükséges jogszabályi változások elérése érdekében is. Szakmai és társadalmi szinten egyaránt előremutató tevékenységéért kapja a METRO Fenntartható Gasztronómia személynek szóló díját.

Scroll to Top
Scroll to Top