Rózsás Anikó leköszönő elnök gondolatai

Tisztelt Közgyűlés!

A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége leköszönő elnökeként, gratulálok az új Elnök Asszonynak, az Elnökség tagjainak, és a megválasztott tagoknak.

A mai nappal megszűnik két ciklust is végigölelő elnöki tisztségem, a mandátumom lejárt. Ebből az alkalomból szeretném megköszönni az elnökségi tagoknak, munkatársaimnak, támogatóinknak, partnereinknek áldozatos, sokszor erőn felüli munkáját és támogatását.

Talán nem túlzás azt mondani, mára a KÖZSZÖV megvalósította megalakulásakor kitűzött céljait, az élelmezésvezetők szakmai összefogását, az élelmezésben dolgozók munkájának támogatását, a szakma érdekvédelmének képviseletét.

A kezdetben nehézségekkel induló szövetség, mára gazdaságilag is erős szervezetté nőtte ki magát. Hatósági és minisztériumi elismertsége erős, szakmai elfogadottsága, népszerűsége az élelmezésvezetők körében is jelentős. Az évente megrendezésre kerülő Regionális Szakmai napok, az Országos Konferenciák vagy a közétkeztetés színvonalát emelő szakácsversenyek mind jelzik a közétkeztetés fontos szerepét. Így büszkén kijelenthetjük, a Szövetség legfőbb célja, a magyar közétkeztetés színvonalának emelése, az egészséges táplálkozásra nevelés munkánk során folyamatosan megvalósul.

A majdnem egy évtizedes elnökségi munkámból, és a mögöttem álló vezetői csapat munkájából röviden csak néhány eredményt emelnék ki, mellyek nemcsak szakmailag, de úgy gondolom, emberileg is jelentős lépések voltak a KÖZSZÖV, és a közétkeztetés életében.

 • Jogosultság elnyerése a SZJA 1%-ára
 • Az oktatási intézményekben élelmezésvezetői munkakör vezető beosztásának elismertetése
 • Alapszabályunk a civil törvénynek megfelelő elismertsége
 • A transzzsírsavakra vonatkozó jogszabály előkészítésében tevékeny részvétel
 • Aktív közreműködés a 37/2014 számú EMMI közétkeztetésre vonatkozó rendelet kidolgozásában, módosításában, próbafőzéssel sikerült konszenzust kialakítani a 2 gr/fő só érték 5g-ra emelése a menzákon
 • Szakmai szervezetekkel (MDOSZ, VIMOSZ, MAGYAR NEMZETI GASZTRONÓMIAI SZÖVETSÉG, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) szorosabb együttműködés kialakítása
 • GHP munkacsoportban aktív közreműködés
 • Szorosan együttműködés kialakítása a minisztériumokkal, a NÉBIH-el, OGYÉI-vel
 • Honlapunk megújult,
 • Hírlevél küldő rendszerünk is jól működik, tagjaink naprakész információt kapnak a szakmánkat érintő hírekről, eseményekről
 • Évente megrendezésre kerülő országos konferenciák színvonala a szakma egyik kiemelkedő eseménye


Tisztelt Közgyűlés!

Még egyszer minden kollégámnak köszönöm az eddigi közös munkát, bízom abban, hogy az új elnökség tovább erősíti a közétkeztetés szakmai színvonalát, eredményesen képviseli a tagok érdekeit, javaslatai pedig meghallgatásra találnak a döntéshozóknál.
Hosszú út áll mögöttünk, és biztos vagyok benne, ha Rigó professzor Úr még itt lenne köztünk, széles mosollyal veregetne vállon bennünket, Ő is elégedett lenne az elért eredményeinkkel. A Professzor Úr által elképzelt úton, ha néha nehezen is, de jól haladtunk, és a több, mint 700 tagunk is a KÖZSZÖV zászlaja alatt fejlődik, tanul, tapasztalatot cserél nap mint nap.

A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége leköszönő elnökeként, az új elnökség munkájához eredményes éveket, és hozzá jó egészséget kívánok!

Facebook
Email
Scroll to Top
Scroll to Top