JÖN! KÖZSZÖV webinárium 2022.11.16.

A következő webináriumot 2022. november 16-án 14.30-ra szervezzük. Előadó Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző lesz, aki „A közétkeztetés helye az élelmiszer-rendszereink fenntarthatóbbá alakításában: célok, lehetőségek, eszközök, nemzetközi tapasztalatok” címmel tart előadást. Ráláthatunk divatos és haladó étkezési formákra, a növényi alapú táplálkozás kapcsán lezajló változásokra, nemzetközi trendekre, megtudhatjuk, mit jelent a flexitáriánus étkezés, és mi hosszútávon a …

JÖN! KÖZSZÖV webinárium 2022.11.16. Tovább »

KÖZSZÖV Meghívó 2022.09.14-i online előadásra

Kedves Tagjaink, Támogatóink! 2022.09.14-én, szerdán 14:30 órai kezdettel online előadást rendezünk “A túlélés gazdasági lehetőségei a közétkeztetésben” témában.Az esemény RÉSZLETES LEÍRÁSA ide kattintva megtekinthető. A részvétel KÖZSZÖV tagok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.A JELENTKEZÉSI LAPOT ide kattintva töltheti ki. Szeretettel várjuk Önöket a tartalmasnak ígérkező webináriumon. Üdvözlettel:Páger Zsoltalelnök

Drasztikus drágulás jön szeptembertől az óvodai és iskolai menzákon

A gazdasági környezet és az infláció miatt szeptembertől 30 százalék körüli áremelkedés várható a közétkeztetésben is. Erről Zoltai Anna, a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) elnöke beszélt a Reggeliben. Még a koronavírus-járvány sem állította olyan komoly kihívás elé a közétkeztetési szektort, mint a mostani inflációs helyzet. Az üzemi konyhákat az élelmiszer-, a rezsi- és …

Drasztikus drágulás jön szeptembertől az óvodai és iskolai menzákon Tovább »

A túlélésért küzdenek a közétkeztetők, most még szankcionálják is őket

„A 2015-ös közétkeztetési rendelet már elavult, több olyan elemet is tartalmaz, ami egész egyszerűen nem tartható.” – Erről beszélt az Indexnek Zoltai Anna, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) elnöke. Az egyik fő mumus továbbra is a sótartalom, amely ellenőrzésére a kormány tavasszal egy új minősítési rendszert vezetett be.

Sósan kell enni ezentúl az ételt, vagy nem

Megszorítások, pandémia, európai energiaválság. Háborús események – és még lehetne sorolni mi az, ami megnehezíti a gazdaság működőképességét. Az a szektor, amely emberek millióinak ad napi betevőt – ugyancsak a tönk szélén áll. Enni pedig jó lenne, de ha nem tudnak ‘normálisan’ működni a közétkeztetés – eddig is – meghurcolt résztvevői, vajon hogyan tovább.

Sóval (is) törtek borsot a közétkeztetés orra alá…

2014. tavaszán, sok vita és végső egyezség nélkül megjelent a táplálkozás-egészségügyi rendelet. A közétkeztetésben korcsoportokra, tápanyagösszetételre, alapanyag gyakoriságra, felhasználható, vagy tiltott alapanyagokra vonatkozóan szigorúan reguláz. 10 napos időszakra meghatároz előfordulási gyakoriságot és mennyiségeket, többek között a hús, belsőség, hal száraztészta, nyers zöldség és gyümölcs esetében, miközben egyes élelmiszereket tilt (pl.: a magas zsírtartalmúak, vagy a …

Sóval (is) törtek borsot a közétkeztetés orra alá… Tovább »

Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO

Június 18-a  2016-tól a Fenntartható Gasztronómia Napja, az Egyesült Nemzetek Szövetsége kezdeményezésére. Ez alkalomból idén Fenntartható Gasztronómiai Díjat alapított a HoReCa szektor egyik legjelentősebb partnere, a fenntarthatóság szempontjából is piaci trendszetter METRO áruházlánc. Az alapító szakmai fórum és fenntartható főzés bemutató keretében adta át az elismeréseket június 16-án, a METRO Gasztroakadémián. Bővebben itt olvasható: https://trademagazin.hu/hu/fenntarthato-gasztronomia-dijat-alapitott-a-metro/

Scroll to Top