Fehérjebevitellel útban a növényi alapú táplálkozás felé

A magyar felnőtt lakosság több, mint kétharmada, míg a magyar gyerekek közel negyede túlsúlyos vagy elhízott. A felnőttekre jellemző táplálkozási problémák már gyermekkorban is fellelhetők. Általánosságban elmondható, hogy alacsony zöldség-, gyümölcs-, és teljes értékű gabonafogyasztás, valamint alacsony rostbevitel mellett, túlzott só, zsír és telítettzsírsav-bevitel jellemzi a lakosság táplálkozását. A jelenlegi étkezési szokásainkon elengedhetetlen változtatni, hiszen …

Fehérjebevitellel útban a növényi alapú táplálkozás felé Tovább »

Gyermekek egészséges életmódra nevelésének lehetőségei

A gyermekkori elhízás előfordulása egyre növekvő tendenciát mutat világszerte, amelynek számos negatív hatása van a gyerekek fizikai, szociális és pszichológia jóllétére. Továbbá előrejelzője a felnőttkori elhízásnak és számos nem fertőző betegség kialakulásának kockázatát is növelheti. A felnőttekre jellemző táplálkozási problémák már gyermekkorban is megjelennek. A Nestlé gyerekek körében végzett kutatásából kiderült, hogy minden negyedik magyar …

Gyermekek egészséges életmódra nevelésének lehetőségei Tovább »

METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA DÍJAT NYERT Dávid-Dobos Zsófia, a KÖZSZÖV alelnöke

METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat nyert Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető dietetikusa a közétkeztetésben dolgozó dietetikusok szakmai megbecsültségének növeléséért, az iskolai közétkeztetésbe bevezethető fenntartható, egészséges fogások kidolgozásáért. A METRO Fenntartható Gasztronómia Fórumra 2024. június 11-én került sor a METRO budaörsi Gasztroakadémiáján. A fórum fő témája ezúttal a fenntartható gasztronómiai fordulatnak hátteret adó társadalmi és gazdasági környezet …

METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA DÍJAT NYERT Dávid-Dobos Zsófia, a KÖZSZÖV alelnöke Tovább »

Díjat kaptak a természetvédők a sikeres civil érdekérvényesítésért

A Civil Díj zsűrije a Magyar Természetvédők Szövetségének és partnereinek – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének, a Hungast csoportnak és a METRO Gasztroakadémiának – ítélte a legsikeresebb érdekérvényesítési projekt díját a Heti húsmentes nap a közétkeztetésben kampányért. A NIOK Alapítvány alapította díjra 170 szervezet pályázott, a zsűri 10 kategóriában osztott ki elismeréseket. A természetvédők érdekérvényesítési …

Díjat kaptak a természetvédők a sikeres civil érdekérvényesítésért Tovább »

Meghirdették a következő kötelező élelmezésvezető képzést

Az alábbi levelet kapta szövetségünk: Tisztelt Élelmezésvezetők,Kedves Érdeklődők! A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ 2024. május 3-tól indítja nyári Élelmezésvezetői online továbbképzését. Az online képzés a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet (továbbiakban rendelet) gyakorlati megvalósításához kíván segítséget nyújtani élelmezésvezetők, dietetikusok továbbá a téma iránt érdeklődők részére. Az online képzésen a …

Meghirdették a következő kötelező élelmezésvezető képzést Tovább »

2024 évi Közgyűlés

A Közgyűlés meghívóját  2024. április 25-én megküldtük ( mellékletekkel hozzáféréssel )a tagnyilvántartásban szereplő adatok alapján a tagságnak. Időpontja: 2024.05.11. 09 óra Helyszíne: 1095. Budapest, Soroksári út 98. (ELAMEN iroda épület) Bakony tárgyaló A meghívóban meghatározásra került  -külön meghívó megküldése nélkül -, a határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés időpontja: 2023 05.14. 14. óra. Helyszíne: 1095. Budapest, Soroksári …

2024 évi Közgyűlés Tovább »

Levél az agrárminiszternek az önellenőrzési rendelet módosítása kapcsán

Társszervezetünkkel a VIMOSZ-al közösen aláírt levélben kerestük meg az agrárminisztert, mert a 61/2023.(XI.20.) AM rendelettel módosított 28/2017.(V.30.) FM rendeletben a jogalkotói szándékkal ellentétes szabályozás alakult ki, ami kedvezőtlen helyzetbe hozza a KKV-nak nem minősülő állami, vagy önkormányzati üzemeltetésű közétkeztető konyhákat.

A KÖSZ közétkeztetési szakácsverseny második napja

Gőzerővel folyik a KÖSZ 2023-2024 közétkeztetési szakácsverseny döntője. A közönségdíjat a Trade magazin ajánlja fel a nap kedvenceinekA második napon is 4 csapat versenyzett, munkájuk minőségét – az ételkészítés technológiáját, csapatmunkát, szervezettséget, gazdaságos alapanyaghasználatot, higiéniát, tálalást, a verseny-box takarítását – 4 fős konyhai zsűri értékelte. A 8-14 óra között zajló verseny végén a kész ételeket …

A KÖSZ közétkeztetési szakácsverseny második napja Tovább »

Scroll to Top
Scroll to Top